Акценти
Начало / Общество / Променените такси за детските градини връщат Наредба 17 отново за обсъждане в Общинския съвет

Променените такси за детските градини връщат Наредба 17 отново за обсъждане в Общинския съвет

Кметът Георг Спартански ще върне за преразглеждане Наредба 17 на Община Плевен, тъй като смята, че направените промени в размера на таксите за посещение на детска градина и детска ясла са нецелесъобразни и дискриминационни. Това той обяви днес в началото на седмичното оперативно заседание на шефове на отдели в Общината.

Спартански посочи, че решението да бъде намалена с 15 лв. месечната такса само за деца до 4-годишна възраст е тежък дискриминационен акт. Решението е дискриминационно и по отношение на децата, които посещават полудневна детска градина или почасово, за които не се предвижда такова намаление.

Кметът подчерта, че част от съветниците, гласували предложението за намаляване на таксата за посещение на детско заведение, са в остър конфликт на интереси.

„Наредбата отива на поправителен, а Общинският съвет ще има думата да преценява дали  ще продължава с популизма за сметка на хората или ще се седне да се направи цялостен анализ на всички данъци, такси и цени на услуги на територията на община Плевен и да се вземе балансирано решение”, заяви Георг Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...