Акценти
Начало / Крими / Прокуратурата ще назначи проверка по случая с фалшифицираните бордера

Прокуратурата ще назначи проверка по случая с фалшифицираните бордера

Предстои да бъде назначена проверка, която да установи има ли престъпление и от компетентността на коя прокуратура е. Това обясни Окръжният прокурор Ваня Савова пред репортер на ИнфоПлевен по повод получения в Прокуратурата сигнал от кмета Георг Спартански за представени документи с невярно съдържание, с което е ощетен бюджетът на Общината. Става въпрос за представяни пред нотариус бордера, с които посредник за недвижими имоти удостоверявал за внесени дължими при изповядване на сделки такси по Закона за местните данъци и такси. Но се оказало, че такива суми не са постъпвали в общинската хазна.

Фирма за недвижими имоти ужилила Община Плевен с десетки хиляди левове, представяла фалшиви документи

Прокуратурата е сезирана, за да се установи дали това е така, какви щети са причинени, кои са възможните извършители, обясни Ваня Савова. Вече е назначен наблюдаващият прокурор. По метода на случайния принцип на избор това е прокурор Георги Асенов.

Сигналът ще бъде разгледан приоритетно, с оглед засягане интересите на Община Плевен, подчерта окръжният прокурор Ваня Савова, като допълни, че засега няма повече данни, дори не може да се прецени дали случаят е от компетентността на Окръжна или Районна прокуратура.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...