Акценти
Начало / Крими / Прокуратурата протестира присъда срещу шофьор

Прокуратурата протестира присъда срещу шофьор

Окръжна прокуратура – Плевен внесе протест пред Апелативен съд /АП/ – Велико Търново срещу присъда „пробация“, постановена по дело за причинена по непредпазливост смърт на пътя на 82-годишна жена, информира пресцентъра на АП – ВТ. Протестът ще бъде разгледан от въззивната инстанция на 02 октомври 2017 (понеделник) от 11.30 часа.

Със своя присъда от 27.04.2017 г. по НОХД 375/2017, Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимия Красимир В. Б. (р. 1974г.) от гр. Бяла Слатина, обл. Враца за виновен в това, че на 18.11.2016 г. в гр. Кнежа, обл. Плевен, на кръстовището на ул. „Димитър Бутански“ и ул. „Никола Вапцаров“, срещу прехода за турската махала, при управление на МПС- товарен автомобил „Фолксваген Кади“ с плевенска регистрация, собственост на „Автотехника-ПМ“ ЕООД гр. Плевен, нарушил правилата за движени по пътищата – чл. 21 ал. 1 от ЗДвП („При избиране скоростта на движение на водача на ППС от категория „В“ в населени места е забранено да превишава скоростта от 50 км./ч.“) и по непредпазливост причинил смъртта на 82-годишната Хатидже М. К. от гр. Кнежа, като деецът след деянието направил всичко зависещо от него за оказване на помощ на пострадалата.

На основание чл. 343а ал. 1, б. „б“, вр. чл. 343 ал. I, б „в“, вр. чл. 342 ал. I от НК, вр. чл. 58а, ал. 4, вр. чл. 55 ал. 1, т. 2, б „б“ от НК, ОС-Плевен осъдил подсъдимия на „пробация“, включваща задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца. На основание чл. 343г. от НК, подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от шест месеца.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест от Окръжна прокуратура – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...