Начало / Икономика / Проект помогна на младежи и безработни жени да развият творческо мислене и предприемаческа култура

Проект помогна на младежи и безработни жени да развият творческо мислене и предприемаческа култура

ново лого проект Ваньова

На заключителна пресконференция днес в Плевен бяха представени резултатите от проекта „Развитие на механизъм за самопомощ и трудова реализация, чрез изграждане на умения  в приложни изкуства“, по който работи Сдружение „Център за европейско развитие и квалификация“ – Плевен. Ваня Ваньова, мениджър на сдружението,  представи изпълнените по проекта дейности от декември 2014 г. до настоящия момент. В рамките на двумесечно обучение включените младежи и безработни жени придобиха умения в различни видове приложни изкуства – декориране с различни техники: декупаж, “плъстене”, декорации от хартия. В края на обучението си курсистите подредиха изложби, в които показаха изработеното от тях по време на обучителните занимания.  Участниците преминаха и обучение за формиране на предприемаческа култура, като целта е да се насърчат уменията им и да се стимулират да работят за бъдещата си конкурентоспособност на пазара на труда.

IMG_20150713_105043проект-участници

 Проектът изпълни заложените цели да разпространи приложните изкуства и да мотивира участниците от целевите групи за творческо мислене и иновативност, чрез използване на придобитите знания и умения, обобщи Ваня Вяньова. Посредством изграждане на предприемаческа култура  се надяваме, че създадохме условия и подкрепа за реализирането на бизнес идеи и по този начин за разрешаване на икономически трудности, подчерта тя.

Проектът BG05/816 „Развитие на механизъм за самопомощ и трудова реализация, чрез изграждане на умения  в приложни изкуства“  се реализира от Сдружение „Център за европейско развитие и квалификация“ в партньорство със Сдружение на директорите на самостоятелни ученически общежития в България – Ловеч, и Народно читалище „Пробуда 1928″  – село Малчика, община Левски. Финансирането е в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. www.ngogrants.bg.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение „Център за европейско развитие и квалификация“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...