Начало / Култура / Проектът „Младите в операта” с плевенска премиера тази вечер

Проектът „Младите в операта” с плевенска премиера тази вечер

Международен екип от млади оперни певци ще представи тази вечер в Плевен операта „Слугинята господарка” на Джовани Паизиело. Представлението е част от международния проект „Младите в операта” на фондация „Опероса”, в който се включват млади оперни дарования и музиканти от България, Черна гора и Сърбия.

Плевенската публика ще има удоволствието да гледа изпълнението на сопраното Александра Станкович от Сърбия в ролята на Серпина, а българският бас Божидар Божилов ще изпълни ролята на Уберто. Актьорът Явор Бахаров ще е в ролята на Веспоне.

Диригент ще е Милен Апостолов. Ментор на проекта е Предраг Госта (Сърбия, САЩ),режисьор – Владан Джуркович (Сърбия). От Сърбия е и сценографът на постановката – Магдалена Влаич, костюмите са дело на Лина Лекович (Черна гора). На пианото – Бояна Радивойчевич (Сърбия).Останалите музиканти са Иво Александров, Бойка Младенова, Христо Аролски, Иван Стайков.

Представлението е тази вечер от 19 часа в ДКТ „Иван Радоев”.

България е първата страна, в която се представя оперния спектакъл от международния проект, който включва общо 12 града от държавите участнички.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...