Акценти
Начало / Последни новини / Ето как ще изглежда стадион „Плевен” след реконструкцията (галерия)

Ето как ще изглежда стадион „Плевен” след реконструкцията (галерия)

Проект за реконструкция на стадион „Плевен”, който ще направи спортното съоръжение да отговаря на най-високите изисквания на УЕФА, бе представен днес пред журналисти и спортни деятели.

Според представения проект, новото съоръжение, което ще бъде изградено на мястото на стадион „Плевен ще е с капацитет 15 000 зрители, трибуните ще са изцяло покрити с козирка, ще предлага всички удобства за зрители, футболисти, журналисти. Строителството ще се извърши на няколко етапа, обясни Маринела Георгиева – Трифонова, ръководител на екипа, изработил проекта.

В първия етап ще бъде изграден нов терен, с модерна дренажна и напоителна система, изцяло ново електрическо осветление по ръба на козирката и супермодерен сектор А /срещу сегашната официална трибуна/. Той ще включва сграда на четири нива, с площ 7 хил.кв м. В първото ниво – партер, ще има модерни съблекални, лекарски кабинети, спортно-възстановителен център, фитнес зала, стая за допинг контрол, зала за пресконференции и магазин за фен артикули. Второто ниво включва официалната трибуна с 4 хиляди седящи места, зона за ветераните и ресторант. Над нея ще е ВИП ложата с 240 места и зала за кетъринг. На четвъртото, последно ниво, е зоната за журналисти – зала и отделни кабинки. Предвиден е по един персонален асансьор за изкачване във ВИП ложата и зоната за журналисти.

view-0

В следващите три етапа на строителството ще се изграждат останалите сектори на новия стадион. При изцяло завършване на реконструкцията осветлението на стадиона ще е разположено изцяло по козирката и така ще отговаря на всички изисквания на УЕФА за сила и равномерност, и ще предоставя възможност за цветни снимки в тъмната част на денонощието.

Около 9.5 млн. лева ще струва само завършването на първия етап от реконструкцията.  Предвижда се за година-година и половина строително-монтажните работи по първия етап да приключат, ако бъдат отпуснати необходимити средства.

Ясно е, че този проект не може да бъде изпълнен с общински средства, затова ще търсим финансова подкрепа от държавата, поясни кметът Георг Спартански, който присъства на представянето на проекта. В края на седмицата се очаква кметът да има среща с министъра на спорта Красен Кралев, на която ще бъде обсъдена възможността за финансиране на реконструкцията на плевенския стадион. Ще търсим лоби сред депутатите и подкрепа от председателя на парламента, каза Спартански и изрази надежда, че „правителството ще погледне с добро око на този проект”.

view-0_4

Пълните подробности за всичко около новото съоръжение, сроковете за изграждането /старт и завършване на обекта/, както и финансовата му стойност ще бъдат огласени на публичната презентация на проекта на 4 октомври /вторник/ от 11:00 часа в Заседателната зала на Община Плевен.

Работният проект на новия стадион „Плевен“ се финансира от спонсора на ОФК Спартак /Плевен/ – Иван Динов, който също присъства на представянето.

gen-plan

img_4742%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82

img_4748%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d0%b2

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...