Акценти
Начало / Общество / Проекти по европейски програми за над 3 млн. лева са реализирани в Кнежа

Проекти по европейски програми за над 3 млн. лева са реализирани в Кнежа

Среща по мотото „Възможности за финансиране на нашите идеи“ се проведе днес в община Кнежа. Тя е организирана от  Областен информационен център – Плевен и е първото събитие от втория цикъл информационни срещи за популяризиране на отворени процедури по Оперативните програми.

На срещата присъстваха служители от общинската администрация, представители на граждански организации, директори на училища и детски градини, граждани.

„Община Кнежа полага усилия за достойно участие в процеса на усвояване на средства от европейските фондове. Ние се уверихме, че навременната информация е изключително важно условие за успешното кандидатстване и приемаме Областния информационен център Плевен за ценен партньор”, каза при откриването заместник- кметът на общината Николай Дамяновски.

На вниманието на участниците бяха представени отворени схеми по Оперативните програми „Развитие на човешките ресурси”, „Околна среда”, „Регионално развитие” и „Развитие на конкурентността на българската икономика”.

Присъстващите представители на граждански организации проявиха интерес по схема „Без граници” компонент 1 и възможностите за обмен на опит, планове и идеи с организации и институции от други страни от Европейския съюз.

В Община Кнежа са реализирани проекти по ОП „Околна среда” и ОП „Развитие на човешките ресурси” за повече от 3 милиона лв. Там работи екип от  специалисти и експерти, които имат амбицията да проектират и печелят финансиране, за да реализират програмата за развитие на общината, за по-добър живот и  европейско бъдеще на гражданите и селищата.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...