Акценти
Начало / Образование / Проекти за обучение за над 100 000 евро спечели ДФСГ „Интелект”

Проекти за обучение за над 100 000 евро спечели ДФСГ „Интелект”

Над 100 000 евро е сумата, която ще влезе в бюджета на ДФСГ „Интелект” Плевен през следващите месеци, тя е за работа на ученици и учители по трансгранични проекти за професионално обучение.

30 000 евро е финансирането на проект „Електронно митническо обслужване – европейски опит и практика”, чрез който 10 ученици и 1 учител ще имат възможност в продължение на 20 дни да практикуват наученото във водещи фирми от Англия. Проектът е продължение на вече успешно изпълнена практика през тази година.

30 ученици от гимназията пък ще имат възможност да се запознаят с европейския опит в областта на електронната търговия. Одобреното проектно предложение е на стойност 71 280 евро и ще финансира трансграничната практика за 3 седмици в Острава, Чехия. Темата, по която ще работят бъдещите търговци, е: „Електронната търговия – успешни европейски практики”.

„Европейската практика е категорична, че само обучение, близо до реална работна среда и в досег до водещи европейски компании, може да създаде конкурентни специалисти на пазара на труда”, допълни директорът на гимназията Емил Райков.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...