Начало / Общество / Четвърт милион лева идват в Червен бряг по проект „Това е моята къща”

Четвърт милион лева идват в Червен бряг по проект „Това е моята къща”

Договор за проекта „Това е моята къща” подписа в Министерството на труда и социалната политика кметът на Община Червен бряг Павлин Фильовски. Проектът ще се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси”, процедура „Да не изоставяме нито едно дете”, уточняват от пресслужбата на местната администрация.

Целта на проекта е да допълни социалните услуги, предоставяни в Центъра за настаняване от семеен тип и Защитеното жилище в Червен бряг. Предвидено е в Центъра да бъдат настанени общо 14 деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 18 години, на които ще бъдат предоставени качествени грижи, ориентирани към индивидуалните нужди на всяко дете и младеж. В Защитеното жилище ще бъдат настанени 8 младежи с увреждания, напускащи специализираните институции.

Финансирането по проекта е безвъзмездно, то е на обща стойност 251 034.45 лв. и ще се изпълнява в продължение на 17 месеца. За целта Общината разкрива допълнително нови 16 работни места. Персоналът ще се грижи за децата 24 часа, той ще бъде назначен след конкурс на съответните длъжности в специализираните институции. След това всички ще преминат задължително въвеждащо обучение, то ще бъде проведено от Държавна агенция „Закрила на детето” в рамките на проект „Детство за всички”.

„Това е моята къща” беше гласуван на заседание на Общински съвет Червен бряг на 24 април тази година. Според записаното, този тип услуги и предоставянето им ще бъдат поддържани минимум 5 години след създаването им.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...