Акценти
Начало / Икономика / Продължава раздаването на продуктите от хранителната програма на ЕС

Продължава раздаването на продуктите от хранителната програма на ЕС

Българският Червен кръст – Плевен, продължава раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти в град Плевен до 30 май.

Правоимащите лица от допълнителната целева група са:

  • Лица с установени 90 на сто трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания (ЗИХУ), които имат личен доход до 314 лв., към месец февруари 2017;
  • Лица, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, по реда на чл.8д от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) към месец февруари 2017г.

Всеки гражданин, който е в списъците ще получи: брашно-13 бр, ориз-6 бр, спагети-10 бр, пюре-6 бр, гювеч-3 бр, компот-3 бр, конфитюр-4 бр, месна консерва- 10 бр,захар-10 бр,вафли-5 бр, общо: 70 бр. = 49,800 кг.

Раздаването се извършва от служители и доброволци на БЧК по установения график, като всеки правоимащ получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Служители, доброволци и симпатизанти на Червен кръст раздават информационни бележки на бенефициентите от списъците по адреси и призовават хората да получат хранителните си пакети. В акцията се включват и студенти от Медицински колеж Плевен, инспектори, младши районни инспектори и полицаи от Първо и Второ районни управления в Плевен.

Призоваваме всички, попадащи в двете целеви групи да ни потърсят и да проверят дали са в списъците, изготвени от АСП и да получат хранителните си продукти.

Срока за раздаване в град Плевен се удължава до 30 май, включително, в пункта на ул. „П. Р. Славейков”50 от 10:00 до 14:00 часа.

Допълнителна информация гражданите могат да получат в областната  организация на БЧК, на телефон – 064/801-234, 064/801-425.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...