Акценти
Начало / Общество / Продължава дарителската кампания за Антонио от Плевен

Продължава дарителската кампания за Антонио от Плевен

SAM_7701-концерт Антонио

Благотворителната кампания за набиране средства, за лечението на 15-годишния Антонио Николаев Антонов, ученик от Професионалната гимназия по транспорт в Плевен, продължава. В нея вече се включи Община Плевен, която организира концерт с участието на Любо Киров, Петя Буюклиева, Тоника Домини, Били Хлапето, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, възпитаници на НУИ „П. Пипков”, балет „Венда”, ученици на Анелия Дечева. Помощ оказаха BMW-България Клуб и Математическа гимназия – Плевен От тази и други инициативи в помощ на Тони са събрани 45 000 лв. Основната част от необходимите пари все още не е събрана.

Антонио има поставена диагноза детска церебрална парализа от съвсем мъничък.  Случаят му е одобрен от Научноизследователския институт по детска онкология и хематология в Москва за присаждане на стволови клетки.  За процедурата е са необходими 105 хиляди евро.   От Фонда за лечение на деца в чужбина са отхвърлили искането на родителите на Антонио за финансиране на процедурата в Москва. Мотив за отказа е, че този вид лечение се счита все още за експериментално. Краен срок за събиране на парите няма, но колкото по-рано се направи процедурата, толкова по-добре.

Вече и във Фейсбук е създадена страница „Благотворителна кампания за Антонио“, където са публикувани данни за момчето, диагнозата му и предложението за лечение със стволови клетки.

Благотворителната кампание за набиране на средства е под патронажа на Община Плевен.

Всички съпричастни към лечението на 15-годишния Антонио могат да преведат средства по сметка:

Антонио Антонов

Уникредит Булбанк гр. Плевен

BIC UNCRBGSF

BG22 UNCR 7527 1045 7125 18.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...