Акценти
Начало / Крими / Продължават проверките по водоемите за бракониери

Продължават проверките по водоемите за бракониери

Инспектори от секторите „Рибарство и контрол” на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Плевен, Добрич и Русе продължават с проверките по водоемите в страната. В хода на акциите са иззети общо 206 незаконни риболовни уреди, съставени са и 3 акта на нарушители, уточняват от пресцентъра на агенцията.

Плевенските инспектори са проверили дали се спазват нормите в законодателството от страна на риболовците по реките Искър и Дунав. В хода на проверките са констатирани три нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите. На лицата са съставени актове, а риболовните им уреди са иззети.

Инспектори от Добрич пък са открили и извадили от водите на Шабленско езеро 200 незаконни кошове за улов на раци. Уредите са унищожени, а хваналите се в тях раци са върнати във водата. В района на остров „Голям Бръшлен” на Дунав русенските проверяващи са намерили 5 бракониерски винтера, а в района на остров „Въжетоаря” – 30-метрова бракониерска мрежа. И в двата случая са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...