Начало / Общество / За три дни осъдиха мъж, предложил подкуп на полицаи

За три дни осъдиха мъж, предложил подкуп на полицаи

Само три дни след като 50-годишен мъж от Кнежа предложи подкуп на полицейски служители, той е вече осъден, съобщават от Окръжна прокуратура Плевен. Наложеното на Й. Н. наказание е 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с тригодишен изпитателен срок. Освен това мъжът, който има предишна регистрация за кражба, ще трябва да заплати и 400 лв. глоба.

Случаят е от 7 юни. В 9.25 часа в Кнежа, срещу спортната площадка, полицаи спрели за проверка лек автомобил „Форд Галакси“ с водач 50-годишния Й. Н. Той шофирал без включени къси светлини през светлата част на денонощието. При съставяне на „глоба по фиш“, нарушителят подхвърлил банкнота с номинал от 10 лева в скута на единия от полицаите, с цел да не му бъде съставена глобата. Първоначално мъжът беше задържан за 24 часа.

Незабавното производство в Окръжна прокуратура беше образувано още същия ден, а на 10 юни обвинителният акт срещу Й. Н. за престъпление по чл.304а от НК беше внесен в Окръжен съд Плевен, който постанови и наказанието за опита за подкуп. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Велико Търново.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...