Акценти
Начало / Икономика / Продажбата на вилата на Общината в Кайлъка е решена

Продажбата на вилата на Общината в Кайлъка е решена

Общинският съвет в Плевен днес взе решение да бъде продадена вилата на Общината в парк Кайлъка чрез публичен търг с тайно наддаване. Първоначалната цена, определена от съветниците, е 399 000 лв. Това беше решено с  28 гласа „за”,  без нито един  „въздържал се” или „против”. Предстои кметът да назначи комисия, която да организира провеждането на търга.

Предложението за продажбата на вилата беше внесено за гласуване в ОбС след заявено желание от инвеститор да купи имота, за да направи там пансион за възрастни хора.

За първи път масивната триетажна вилна сграда беше извадена на тезгяха през август 2014 г. и досега бяха правени няколко опита да бъде продадена, но безуспешно. Вилата се намира на около 500 метра от дигата на язовира в парка. Това е масивна триетажна сграда, построена е през 1967 г., застроената площ е 341 кв. м. На първия етаж има четири стаи за гости и антре, котелно и склад. На втория етаж също има четири стаи и апартамент, малка и голяма банкетна зала, кухня и голяма тераса. На третия етаж са две стаи за гости със санитарен възел, голям апартамент, коридор, склад и стълбище.

Земята, върху която е построена сградата, е държавна.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...