Акценти
Начало / Общество / Главният секретар на МВР Георги Костов: Настоящото ръководство на ОДМВР-Плевен  се ползва с пълното доверие на министъра и ръководството на МВР

Главният секретар на МВР Георги Костов: Настоящото ръководство на ОДМВР-Плевен  се ползва с пълното доверие на министъра и ръководството на МВР

Настоящото ръководство на ОД на МВР – Плевен, в лицето на ст.комисар Георги Григоров, се ползва с пълното доверие на министъра и ръководството на МВР. Това е заявил днес в Плевен главният секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Георги Костов, който е присъствал на годишния отчет за дейността на ОД на МВР Плевен. Присъствали са още заместник-областният управител арх. Бойко Балтаков, ръководството на областната дирекция на полицията, прокуратурата и съда, както и кметове от Област Плевен, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

В доклада е отчетено снижение на криминалните престъпления с 4, 45%, намаление на  грабежите с 35% намаление на кражбите и посегателствата над личността с 12%. Отчетена е висока разкриваемост на тежките и икономическите престъпления.

На база обективни анализи в последните 5 месеца и с цел повишаване степента на доверие на гражданите към полицията, респективно и на постиганите резултати, главният секретар на МВР е  препоръчал да се обърне внимание на средния ешалон в дирекцията.

„Искам да ви поздравя с добрите резултати, постигнати през изминалата година. Докладът беше пълен, аналитичен и ясно посочи бъдещите задачи, които трябва да изпълняват. От името на областния управител Ралица Добрева бих искал да благодаря за добрата комуникация, координация и взаимодействие с ръководството на дирекцията и другите звена на МВР на територията на Областта. Искам да ви уверя, че областна администрация изцяло подкрепя дейността на дирекцията и това ще продължи и занапред”, е казал зам. – областният управител арх. Бойко Балтаков.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...