Акценти
Начало / Политика / Програма за саниране на 780 000 панелни жилища са разработили от „Движение България на гражданите”

Програма за саниране на 780 000 панелни жилища са разработили от „Движение България на гражданите”

15-годишна програма за саниране на всички панелни сгради в страната са разработили от „Движение България на гражданите“, съобщи председателят на общинската структура на партията Христо Таслаков.  Програмата предвижда да бъде подобрена енергийната ефективност на 780 000 панелни жилища. Необходимите около 7-8 млрд. лева ще бъдат осигурени от европейски фондове или от бюджета на държавата, за да е напълно безплатно за гражданите, уточни той. Собствениците на панелните жилища ще бъдат ангажирани единствено с контрола на изпълнение на ремонтните дейности.

Програмата ще има ефект за съживяване на строителния бранш, за ограничаване на безработицата, за намаляване на сметките за отопление на жилищата и подобряване комфорта на живот, изтъкна Таслаков.

Друга мащабна програма, която от партията на Кунева са разработили, е за възстановяване на поливното земеделие. Предвиждат още увеличение на бюджета за образование най-малко с 500 млн. лв., а в рамките на четири години във всяко училище да има физкултурен салон или спортна зала, възстановяване на училищното здравеопазване, приемане на Закон за подпомагане и развитие на българската култура. В сферата на здравеопазването от „Движение България на гражданите”  предвиждат реформиране на спешната помощ, пресичане на източването на парите от здравните осигуровки и въвеждане на здравна електронна карта, осигураяване на безплатни лекарства за децата до 7 години. От изказването на Христо Таслаков стана ясно още, че „Движение България на гражданите” залагат разработване на програма за нисколихвено кредитиране на млади хора, работещи по социални проекти, гарантират разкриването на 150 000 нови работни места в рамките на две години и улеснен достъп до кредитиране на малки и средни предприятия.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...