Акценти
Начало / Политика / Румен Петков направи отчет на дейността си като депутат

Румен Петков направи отчет на дейността си като депутат

Депутатът от Коалиция за България направи отчет за работата си в 41-то Народно събрание като народен представител от 15 Плевенски многомандатен избирателен район. На срещата в зала „Плевен” присъстваха културни дейци, представители на бизнеса, членове и симпатизанти на БСП.

Об­що 188 пъ­ти е взе­мал ду­ма­та в пле­нар­на­та за­ла на На­ро­д­но­то съ­б­ра­ние Петков като изказванията му са с общо времетраене 8 часа и 50 минути. От пар­ла­мен­тар­на­та трибуна е направил 38 из­ка­з­ва­ния по об­съ­ж­да­ни за­ко­но­п­ро­е­к­ти и важни ре­ше­ния на НС. Румен Петков е отправил 7 питания към бившия пре­ми­е­р и ми­ни­с­т­ри­те в правителството на ГЕРБ като към екс ми­ни­с­търа на въ­т­ре­ш­ни­те ра­бо­ти Цве­тан Цветанов те са две. По време на парламентарния контрол е от­п­ра­вил и 49 въ­п­ро­са към ми­ни­с­т­ри­те в предишния ка­би­не­т ка­то най-много от тях са отново към Цветан Цветанов, сред които и за слу­чая с чу­ж­ди­те гра­ж­да­ни край се­ло Ко­и­ло­в­ци. Към бившия премиер Бой­ко Борисов Петков е задал 5 въ­п­ро­са, на никой от които не му е отговорено. Същата бройка въпроси са отправени към Ли­ля­на Па­в­ло­ва и Сер­гей Иг­на­тов.

Депутатът от Коалиция за България е внесъл и За­ко­но­п­ро­екта за из­ме­не­ние и до­пъл­не­ние на За­ко­на за до­с­тъп и раз­к­ри­ва­не на до­ку­мен­ти­те и за обя­вя­ва­не на при­на­д­ле­ж­ност на бъл­гар­с­ки гра­ж­да­ни към Дър­жа­в­на си­гур­ност и ра­зу­з­на­ва­тел­ни­те служби на Бъл­гар­с­ка­та на­ро­д­на ар­мия, на който Петков е самостоятелен автор, както и За­ко­но­п­ро­ект за из­ме­не­ние и допълне­ние на На­ка­за­тел­ния ко­декс.

В отчета си депутатът от левицата освен дейността си в парламентарната зала е обобщил и посещенията си в общините в Плевенска област – най-много след Плевен са посещенията в Община Белене, които са свързани най-вече с темата за строежа на ядрената централа.

Румен Петков е взел участие и в подготовката и организацията и на културни и спортни мероприятия, съдействал е и на различни институции за срещи с министри с цел решаване на определени проблеми.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...