Акценти
Начало / Култура / Програмата за Деня на будителите започва от понеделник

Програмата за Деня на будителите започва от понеделник

Наситен с изяви е културният афиш на Община Плевен за следващата седмица. Акцентът в него е отбелязване на Деня на народните будители.

Начало на проявите ще сложи концерт на Общински хор  „Гена Димитрова” в понеделник, 31 октомври.  От 18 часа в зала „Катя Попова” ще звучат любими български фолклорни песни, обработка на Красимир Кюркчийски, Петър Льондев, Добри Христов, Иван Вълев. Съпроводът на ударни инструменти е на Георги Гарнизов. Диригент – Анелия Дечева.

Тържествено честване на Деня на народните будители ще е на 1 ноември, от 11 часа  пред паметника на Иван Вазов до СУ „Иван Вазов”.

Същия ден от 15.30 часа в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“ ще се състои церемонията по връчването на годишните награди на името на Рена Попова.

Час по-късно – в 16.40 часа, в Регионалния исторически музей ще бъде открита изложбата  „Нестор Марков и учебниците от 19 в.” и ще бъде представена книгата „Нестор Марков /1836 – 1916/”

От 18 часа на 1 ноември в ХГ ХГ „Илия Бешков” изложба ще открие  Арт школа „Колорит” с ръководител Майя Ананиева.

На 3 ноември групата на плевенските художници ще открие обща изложба под мотото „Послания“ по повод празника на художниците. При откриването, което ще е от 16.30 часа в Арт център Плевен, ще бъде връчена и годишната награда „Св. Пимен Зограф”.

 Представяне на книгата „Хроника на едно председателство“ на Стефан Моллов ще е  на 2 ноември, от 16.30 часа в – ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев„. Организатор е Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ и НЧ „Пробуда 1990″ – Плевен.

Седмичната културна програма ще завърши с концерт на Боряна Бешева, Розен Делев и Олена Савка в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“ . В програмата са включени класически произведения.  Концертът ще е на 4 ноември /петък/, от  17 часа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...