Акценти
Начало / Образование / Прогимназия „Цветан Спасов” и Първо РУП-Плевен подписаха споразумение за партньорство

Прогимназия „Цветан Спасов” и Първо РУП-Плевен подписаха споразумение за партньорство

20 деца от Прогимназия „Цветан Спасов” започват занимания в новооткритата Детска полицейска академия в училището. Старт на учебната година в детската академия даде вчера директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов  в присъствието на началника на Регионалния инспекторат по образованието – Албена Тотева.

„За нас е голяма чест да открием Детската полицейска академия в прогимназия „Цветан Спасов“ в Плевен. Идеята за това се обсъжда от доста време и се радвам, че вече е факт. Осъществяването й до голяма степен се дължи на разбирането от страна на директора на училището Лилия Маринова и съдействието на началника на Инспекторат по образованието в Плевен г-жа Тотева.  Една от основните цели е децата да научат законите на България и да ги изпълняват. Задачата на тези деца ще бъде наученото в  академията да го популяризират сред своите съученици и приятели”, обясни при откриването старши комисар Венцислав Катинов.

Участниците в полицейската академия ще бъдат обучавани от началник сектор „Охранителна полиция“ при Първо РУМВР – Плевен Юлиян Пеловски, младши полицейски инспектор Валери Цветанов и инспектор детска педагогическа стая Мариела Тодорова. Заедно с тях с учениците ще работят и Татяна Ценкуловска – помощник директор и председател на училищната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, преподавателите Валентина Божинова и Валентина Стойчева.

Между Прогимназия „Цветан Спасов” и Първо РУМВР – Плевен беше подписано споразумение за партньорство. Първите. 20 възпитаници академията положиха клетва и получиха отличителен знак на доброволец.

PIC_1212aспоразумение

PIC_1224aклетва-отличителни знаци

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...