Начало / Общество / Проверяват готовността на училищата за 15 септември

Проверяват готовността на училищата за 15 септември

От началото на тази седмица специалисти от Регионалната здравна инспекция в Плевен са започнали насочените проверки за готовността на училищата в областта за новата учебна година, обявиха от инспекцията. Първите проверки ще приключат на 5 септември, а обобщената информация от тях ще бъде готова до 10 септември. Експертите заявиха, че не очакват груби нарушения, дори напротив – очакват, че всички училища ще имат по-ранна готовност за първия учебен ден и ремонтите в тях ще са приключили. Ако все пак има някакви проблеми – текущи и довършителни ремонти, те ще бъдат решени до 17 септември. Готовността на учебните заведения е на различно ниво поради факта, че програмите за цялостно саниране на училищата стартират по различно време, уточниха от РЗИ. До този момент няма проблеми за готовността на училищата за 15 септември, бяха категорични от инспекцията.

Ще припомним, че общо осем училища в Плевен трябва да бъдат приведени към високо ниво на енергийна ефективност по проект на общината “Оптимизиране на част от общинската образователна инфраструктура за привеждането й в съответствие с наложените стандарти и изисквания” по Оперативна програма “Регионално развитие”. Проектът трябва да приключи на 12 декември, като строително-монтажните дейности се очаква да бъдат завършени в предвидения краен срок – 10 септември

Началото на работата по проекта се забави като основната причина за това беше обжалване на обществената поръчка, изискването за спазване на линеен график при изпълнението и учебният процес в школата. Общата стойност на ремонтните дейности само в тези осем училища в Плевен по проекта е 3 278 854 лв.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...