Начало / Общество / Проблемът с наводняващите се алеи в Кайлъка намери трайно решение

Проблемът с наводняващите се алеи в Кайлъка намери трайно решение

Специална машина е почистила канала в критичната за наводнение част на парк „Кайлъка”. Направен е и допълнителен канал при излива на шахтата, който да извежда водата директно в реката. Това информира управителят на ВиК Плевен инж. Митко Спасов на среща с областния управител Мирослав Петров.

„Още в неделя лично се убедих в ефективността на предприетите мерки. Вярвам, че и за плевенчени това е било очевидно. Алеите в парка не са заплашени от поредно наводнение.”, каза областният управител Мирослав Петров.

 Заедно с инж. Спасов те коментираха, че веднага след като спрат дъждовете ще се направи ревизия на канализацията от хотел „Кайлъка” нагоре по посока язовирите, тъй като мрежата е много стара и вероятно е компрометирана, макар причината за наводнените алеи в парка от преди дни да не е тази.

Договорихме се временно прокопания канал при шахтата, където се стича целия поток от водата и която от години в това време от годината при активно снеготопене и изпускане на язовирите, често прелива, да бъде обезопасена с трайно положена тръба с голямо диаметър. Това ще доведе до трайно решаване на проблема и неудобството за гражданите и посетителите на този красив парк”, каза областният управител Мирослав Петров.

По думите му предприетите от областна администрация и ВиК спешни мерки създават спокойствие и сигурност, че дори и в следващите дъждовни дни няма да се стигне до наводнение в „Кайлъка”.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...