Акценти
Начало / Крими / Пробация и безвъзмезден труд за мъж, превозвал незаконно добити дърва

Пробация и безвъзмезден труд за мъж, превозвал незаконно добити дърва

Мъж, превозвал незаконно добит дървен материал, ще трябва да полага 200 часа безвъзмезден труд за една година в полза на обществото. Това гласи одобрено от Районен съд Плевен споразумение между Районната прокуратура и подсъдимия Б. А.

Мъжът се е признал за виновен в това, че на 25 октомври 2012 год. в землището на село Ореховица, обл.Плевен, без редовно писмено позволително транспортирал незаконно добит от другиго дървен материал от горския фонд – 1 куб. м. дърва за огрев от бряст. Дървата са на стойност 75 лева, а престъплението е извършено при условията на повторност.

Освен безвъзмездния труд, мъжът е приел да му наложат и пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца при периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител, сащо за срок от шест месеца.

Подсъдимият Б. А. е без образование, не работи, не е женен, но пък е осъждан. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...