Акценти
Начало / Спорт / Детелин Далаклиев: Ако силно желаеш да си шампион, липсата на пари не може да те спре да тренираш

Детелин Далаклиев: Ако силно желаеш да си шампион, липсата на пари не може да те спре да тренираш

Когато едно дете силно желае да се занимава със спорт и мечтае да бъде шампион, липсата на пари и на база не може да го спре. В това е категоричен световният шампион по бокс Детелин Далаклиев. „Ако имаш мечта от малък да станеш шампион, ще я преследваш на всяка цена. Няма какво да те спре, когато милееш за нещо”, убеден е спортистът.

Но според него, все повече деца се отдръпват от спорта, защото няма достатъчно пари. Което говори, че моралните ценности някак са се променили у младите хора.

Неговият призив е децата да не се отказват да спортуват, въпреки трудностите и липсата на достатъчно бази за развитието на масов спорт.

По отношение на проблемите в професионалния спорт Далаклиев подчерта, че във Федерацията по бокс нещата постепенно се нормализират. „За пари няма смисъл да говорим, защото е ясно, че те на никого не стигат. Но поне при нас няма скандали”, каза той.

В момента Далаклиев почива активно. След Олимпиадата в Лондон се е отдал изцяло на семейството си – на двегодишната си дъщеря Ная и двумесечния си син Детелин. До края на годината ще почива, след което започва подготовката си за Световното първенство по бокс.

Днес Детелин Далаклиев получи специален плакет от Община Плевен по повод Световния ден на ходенето в знак на благодарност за приноса му за развитието на спорта в Плевен и страна

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...