Акценти
Начало / Последни новини / Приятелска среща   Плевен-Москва

Приятелска среща   Плевен-Москва

Приятелска среща по шахмат между юношеските отбори на Плевен и Москва се проведе вчера в рамките на Дните на Москва в България, на които градът ни беше домакин заедно с Варна и София.Срещата бе на шест дъски, като двата отбора изиграха по две срещи с разменени цветове. Контролата за игра бе 15 минути с 10 секунди добавено време на ход,а отборите бяха съставени от по трима юноши и три девойки.

 В отбора на Плевен участваха по трима състезатели от двата ни клуба „Спартак Плевен XXI“ и „Плевен XXI“.Това бяха Давид Цветанов, Владимир Върбанов,Стилян Нановски, Нора Рашева, Ева Русева и Катрин Русева.Срещу тях се изправиха Стефан Погосян, Мартин Стукан, Матвей Мишурик, Маргарита Гаер, Анастасия Иванова и Анастасия Воровитская.

Руският отбор е съставен от състезатели от московските шахматни клубове и ще изиграе три приятеслки мача с отборите на София,Плевен и Варна.Срещата с плевенските шахматисти е втора от турнето му и тя завърши с резултат 9,5 : 2,5  за отбора на Москва.Резултатът не е изненадващ,тъй като руската школа е най-добрата в света,и въпреки загубата, нашите шахматисти се представиха достойно. Точките за отбора на Плевен донесоха Ева Русева,която в двете си партии успя да победи своята противничка  с 1,5:0,5, и Катрин Нинова и Стилян Нановски,които постигнаха по едно реми.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...