Акценти
Начало / Култура / Камерен концерт на плевенски лауреати тази вечер в зала „Катя Попова”

Камерен концерт на плевенски лауреати тази вечер в зала „Катя Попова”

Международният фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” продължава тази вечер с камерен концерт на плевенски лауреати.

Публиката отново ще има удоволствието да се наслади на изпълненията на цигуларката Зорница Иларионова, която участва в 28-то издание на фестивала през 2012 г. Тя е лауреат на редица национални и международни цигулкови конкурси: „Гранд при” и специална награда от XXV музикален конкурс „Музиката и земята” – София, 2017; Първа награда и специалната награда на Thomastic Infeld на Международния музикален конкурс “E-Muse”, Гърция, 2017; Първа награда и приз „Хенрих Виенявски” на Международния музикален конкурс „Изгряващи звезди в Европа” – Лондон, Великобритания (2017) и Втора награда на Третия международен конкурс „Манхатън” в Ню Йорк – САЩ, 2018.

Тази година талантливата цигуларка ще се представи със Соната за цигулка и пиано № 3, ре минор оп. 108 от Брамс и Хоро от Панчо Владигеров. Акомпанира – Мария-Елена Средева.

Ансамбъл „Одеон” ще внесе колорит в тази плевенска вечер с нестандартното звучене на комбинацията от акордеон и струнен квинтет. В програмите на ансамбъла  стиловата палитра се разгръща от барок до танго, минавайки през класика и романтизъм. В „Музикални метаморфози: време и пространство” ансамбълът представя както добре познати пиеси, така и непознати за плевенската публика произведения.

На сцената на Лауреатски дни те ще представят Едуард Толдра – Изгледи към морето (струнен квинтет), Ришар Галиано – Опале Кончерто,  и „Ръченица” от Петко Стайнов.

Концертът е от 19 часа в зала „Катя Попова”. Входът е свободен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...