Акценти
Начало / Последни новини / Приключи плевенското участие на европейското по бокс за ученици

Приключи плевенското участие на европейското по бокс за ученици

Боксьорът на плевенския клуб Мизия 80 – Валентин Бъчев завърши участието си в европейското първенство за момичета и момчета, което се провежда в курорта Албена. Златният медалист от последното държавното лично-отборно първенство и купа „България“ отпадна още след първата си среща в най-тежката категория +90 кг. Победи го Давид Локиан от Русия. Единствено хърватския съдия определи възпитаника на световния шампион за професионалисти Александър Владимиров за победител в четвъртфинала. Останалите четирима рефери обаче дадоха предпочитанията си за руснака.

Общо 332-ма млади боксьори от 27 държави участват в континенталния шампионат. Първенството ще влезе в историята на европейския бокс като първото, в което се състезават и момичета. Те са 82 и ще спорят за медалите в 12 категории, а мачовете им са от 3 рунда по 1:30 минути. Момчетата са 250, разпределени в 20 категории със същото времетраене на срещите. С пълни състави са Русия, Италия, Ирландия и Украйна.

България е представена от 21 състезатели, 3 от които са момичета. Старши треньор на момчетата е Борислав Георгиев, а момичетата водят Ангел Тодоров и Светлана Каменова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...