Акценти
Начало / Общество / Приказни герои оживяха върху стените на залата за рехабилитация на деца в Университетската болница в Плевен

Приказни герои оживяха върху стените на залата за рехабилитация на деца в Университетската болница в Плевен

Българската Коледа

Художничката Станка Желева и нейният екип от Фондация „ИзиАрт“, заедно с малки пациенти и представители на администрацията на президента, нарисуваха с приказни герои стените на Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина при УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ – Плевен, информираха от пресцентъра на Университетската болница.

Идеята е средата, в която се осъществява лечението и рехабилитацията на малките пациенти, и в която те прекарват значителна част от времето си, да бъде направена по-позитивна, ведра и насърчителна. А инициативата е част от кампанията „Българската Коледа” и се реализира със съдействието на сп. „Осем“.

През тази година  Клиниката получи дарение от „Българската Коледа” на стойност 25 112 лв.

С получената апаратура беше реализирана приоритетната цел на „Българската Коледа“ за 2013 г. – да се подобри качеството и достъпността до специализирани рехабилитационни грижи за децата, страдащи от неврологични заболявания, чрез подобряване на оборудването на специализираните центрове за медицинска рехабилитация. Един от тези центрове е Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина при УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ – Плевен.

Българската Коледа

Снимки: УМБАЛ – Плевен

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...