Акценти
Начало / Култура / Издателката Саня Табакова пя руски романси развълнувана и боса

Издателката Саня Табакова пя руски романси развълнувана и боса

DSCN4407

Издателката Саня Табакова пя руски романси развълнувана и боса. Художествената галерия „Дарение Светлин Русев” се оказа тясна, за да предложи пространство на всички творци, хора на духа, словото и естествено на музиката, дошли да видят Саня в едно малко познато амплоа. Собственичката на ювелирното издателство „Леге Артис” се появи пред публика в дълга челна рокля, препасана с традиционен пъстър руски шал и боса, след което призна огромното си вълнение и не скри изненадата си от големия интерес към руския романс.

След миг на благодарност към аудиторията Саня взе китарата, за да „тества” гласа и треперещите си ръце. Началото беше успешно положено, след което емоцията на вечерта и концерта следваше своята логична възходяща скала.

Като човек на словото и философ, Саня Табакова анонсираше пространно всяко следващо свое изпълнение – разказваше интересни факти за авторите на романсите, исторически факти, споделяше мисли и реалности от своя житейски път, който от 15-годишна я води все през романса. И така срещата с публиката се превърна и в среща с историята на руския романс, който по думите на издателката в момента изживява Златен век в Русия. От откровение на откровение и от песен в песен енергията на тази безсмъртна музика пренесе присъстващите в безвремието на изкуството.

 DSCN4419

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...