Акценти
Начало / Култура / Приказка на Братя Грим оживява в забавна постановка на плевенската Драма

Приказка на Братя Грим оживява в забавна постановка на плевенската Драма

„Няма как да спечелиш в любовта, ако не рискуваш докрай” е мотото в най-новата постановка за деца в ДКТ „Иван Радоев“ –  „Принцесата Просякиня”, чиято премиера ще е на 11 март, петък, от 15 часа.
Режисьор на постановката е Десислава Стоянова. „Принцесата Просякиня” е история за една непокорна и горделива принцеса, която отхвърляла всички кандидати за женитба, присмивала се на техните недостатъци и никой не успявал да укроти буйния й нрав“, разказва режисьорката. Идеята е взаимствана от приказката на Братя Грим „Цар Дроздобрад” и е представена в една съвсем нова и нетрадиционна сценична адаптация. „Зрелището е гарантирано, но заедно с това нека всеки се замисли колко е важно да се погледнеш отстрани, да анализираш постъпките си и да умееш да осъзнаеш грешките си”, споделя още режисьорката Деси Стоянова.
Автор на драматизацията е Елена Канеда. Постановка и музикално оформление са на Десислава Стоянова, сценография и костюми- Зоя Минева, хореограф – Георги Енчев, музикален консултант – Асен Антонов. В ролите ще видим: Мариян Стефанов, Адриан Филипов, Спасимира Евстатиева, Георги Ангелов, Анелия Стойнова, Марин Георгиев, Васил Асенов, Димчо Генов. Помощник-режисьор е Кирил Крачунов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...