Акценти
Начало / Последни новини / Плевенчанин е номер едно в първенство на Германия

Плевенчанин е номер едно в първенство на Германия

Бившият състезател по тенис на маса на СКТМ Тетрон – Владимир Петков е най-добрият до момента в Оберлигата /четвърта дивизия/ на Германия. На този етап плевенчанинът е записал 26 победи и едва 4 загуби за отбора си TTC Верних 1949 от немското 16-хилядно градче Вайлерсвист, край Кьолн във федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Владко е втората ракета на тима. Лидер и треньор на Верхих е бившият български национал Теодор Йорданов. В отбора има още двама родни тенесисти – Станислав Иванов и Кристиян Калчев. Останалите са немците Франко Лоджия и Йонас Ленцен. В момента отборът им е на втора позиция в класирането. Лидер в първенството е съставът на Ронсдорф. TTC Верних 1949 на Петков обаче е с големи шансове да спечели първото място, защото е изиграл две срещи по-малко от водача в класирането. До момента са изминали 14 кръга, като „българският“ тим е спечелил 13 и само веднъж е загубил – от Ронсдорф във Вайлерсвист след изключително оспорвана битка. Временният водач обаче има две загуби, но засега удържа лидерската позиция, защото е изиграл две срещи повече.
„Отборът ни се представя според очакванията. Калчев и Ленцен са юноши и често допускат загуби, което е нормално. Останалите четирима, сред които съм и аз обаче компенсираме с победи. Така вървим уверено напред“, поясни Владимир Петков.
Шампионът се изкачва директно в трета дивизия, а вицешампиона ще играе бараж за влизане в нея. До края на първенството остават 4 кръга. „Всичко ще се реши в последният кръг, когато гостуваме на Ронсдорф в директен спор за титлата. На нас ни е достатъчен и равен резултат, докато съперникът се нуждае само от победа. Мисля, че до този двубой и двата отбора ще спечелят всичките си срещи“, прогнозира плевенчанинът.
В Оберлигата участват 10 отбора. „Първенството е силно, защото лидерите на всеки тим са бивши класни състезатели. Безспорната звезда е 44-годишен китаец, който е бивш световен шампион и бивш шампион на Китай, което е най-трудното постижимо в нашия спорт. Той играе за Ронсдорф. Категоричен съм, че първите четири отбора от Оберлигата спокойно могат да се борят успешно за шампионската титла на Висшата лига на България. Но това е нормално, защото Германия е номер едно в Европа по тенис на маса. Следват я Франция и Швеция“, коментира плевенският национален състезател.

Снимка Фейсбук: Станислав Иванов, Йонас Ленцен, Теодор Йорданов, Владимир Петков, Кристиян Калчев и Франко Лоджия (от ляво-надясно)

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...