Начало / Общество / Приета е Регионалната програма за заетост и обучение за 2017 г. за Област Плевен

Приета е Регионалната програма за заетост и обучение за 2017 г. за Област Плевен

 

Днес  в Областна администрация – Плевен Областният управител на Област Плевен Марио Тодоров откри заседанието на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. Като основна точка в дневния ред беше разгледана и приета Регионалната програма за заетост и обучение на област Плевен, която да бъде представена в Министерството на труда и социалната политика за включване и финансиране в Националния план за действие по заетостта през 2017 г.

Членовете на комисията бяха запознати с получените проекти на регионални програми от общинските администрации на територията на областта и с разработената програма на Областна администрация – Плевен.

Заетостта по програмите е в рамките на 6 месеца от 01.05.2017 г. до 15.11.2017 г., като общата стойност на финансовия ресурс за Област Плевен е 265 011 лв. С тях ще бъде осигурена заетост на 94 безработни. Целта е да се създадат възможности за трудова и социална интеграция на хора без трудова заетост, отдалечени от пазара на труда и да се стимулира социалната  им активност.

 

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...