Начало / Крими / Мъж отива на съд, купувал гласове за изборите в село Мечка

Мъж отива на съд, купувал гласове за изборите в село Мечка

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт по бързо производство за престъпление против политическите права на гражданите.

Обвинението срещу Юсеин А. /30 годишен/ е за това, че на 25.03.2017 г., в село Мечка, обл. Плевен, при условията на продължавано престъпление, дал на други лица  /дал на мъж на 73 година, от същото село  сумата от 20 лева  и на мъж на 30 години  от същото село – сумата от 20 лева/  имотна облага с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените  на 26.03.2017 година  избори за 44-то Народно събрание в полза на  определена политическа партия – престъпление по чл.167, ал.2, вр. чл.26, ал.1 от НК.

На 25.03.2017 г. обвиняемият позвънил на телефонния номер, на единият мъж, като пожелал да се срещне с него и баща му. Десетина минути по-късно пристигнал в домът им  и им дал агитационен материал /флаер/ на политическа партия и сумата от по 20 лева, като ги уговорил да гласува за „нашите хора” с определена бюлетина.

На 26.03.216 г. 30-годишният мъж посетил избирателна секция в село Мечка. Пред същата бил пресрещнат от обвиняемият, който му казал да снима с мобилният си телефон бюлетината, след отразяване на неговия вот. Мъжът снимал бюлетината след отбелязването, а след като излязъл, показал снимката на обвиняемия. Това било забелязано от свидетел, който уведомил служител при РУ гр. Пордим, който охранявал избирателна секция.

 Предстои разглеждане на делото от съда.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...