Начало / Общество / Придвижването до училището в Бохот е сериозно изпитание

Придвижването до училището в Бохот е сериозно изпитание

„Същински кошмар е когато трябва да преминем покрай училището /ОУ „Антон Страшимиров“/ в селото ни. Като има възможност заобикаляме по съседни улици, но когато няма се подготвяме психически за поредните премеждия. Най-лошото е когато водим децата на училище. Улицата е в ужасно състояние. Изпотрошихме си колите. Но и пеш да тръгне човек пак може падне и да се пребие от многото дупки. Неприятното е, че не само тази улица е в такова трагично състояние“, жалват се жители на плевенското село Бохот. Лошата пътна мрежа в селото не е отсега. „Преминаващите камиони напукаха много къщи, а от вибрирането се поврежда и стария етернитов водопровод, който е полаган през 60-те години на миналия век. Губи се вода, често стават аварии с него и заради тях ВиК многократно разкопава улиците. Слава Богу имаме достатъчно вода и не се налага режим. Положението обаче стана трагично след обилните дъждове в края на месец май и началото на юни тази година, когато пороите отнесоха пътната настилка и отвориха ями“, разказва кметът Цветан Кънев. Той е сигнализирал за проблемите, но не е оптимист за положително решение.

„Подадох документи в щаба за защита при бедствия и аварии. Община Плевен и Областната администрация ги изпратиха в София. Сега чакаме тяхното решение. Не смятам обаче, че проблема ще бъде разрешен. Затова смятам да подам искане до Община Плевен за следващата финансова година да отпуснат средства да се оправят улиците. Разговарял съм вече с кмета Георг Спартански и общински съветници от различните групи. Мисля, че срещнах в тяхно лице положително отношение по въпроса. Цялата пътна мрежа на с.Бохот е 17 км. Въпросните пари няма да стигнат за нея, но поне да оправим най-належащите проблеми“, каза първия човек на селото. Той не скри задоволството си от премахването на друго сериозно препятствие.

„Започна изграждането на обходен маршрут, чрез който да се намали автотрафика на големите камиони в селото. При предишния кмет на Община Плевен проф. Димитър Стойков стартира първия етап. Собственикът на местна фирма за селскостопанска продукция Цветан Миков доизгради пътя до стопанския двор, където е фирмата му. Това много ни помогна. Жителите на селото са доволни. Сега трябва да се оправят улиците, по които преминаваха камиони за да не се рушат къщите на хората“, каза още Цветан Кънев.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...