Акценти
Начало / Общество / Престижна награда за кмета на Червен бряг

Престижна награда за кмета на Червен бряг

Павлин Фильовски

Кметът на Община Червен бряг – Павлин Фильовскиq спечели второ място в тазгодишните награди „Кмет на годината” на предаването  „Национален календар“ на телевизия „Европа“.

Годишните награди се присъждат на кметове от цялата страна за 13-та поредна година. Екипът на предаването посещава всяка година българските общини, за да се запознае обстойно с проектите и развитието на регионите. Критерийте, по които бяха оценявани номинираните кметове, отново са за най-много спечелени проекти и подписани договори на глава от населението.

Наградата е признание за ефективното управление и изключителните успехи в развитието на общината, казаха при връчването на наградата на Павлин Фильовски. Екипът на телевизията в момента подготвят специален филм за Червен бряг.

„Въпреки финансовите трудности и недоимъка, които изпитва всяка една община от нашия ранг, в последната година и половина успяхме да защитим и реализираме проекти за близо 28 млн лв”., каза кметът Павлин Фильовски. В процес на оценка и одобрение са нови проекти за още 6 милиона.

Наскоро започнаха строителните дейности по изграждането на пречиствателната станция за отпадни води, а следващата седмица стартират и строителните дейности по ВиК инфраструктурата. Те са част от най-големия инфраструктурен проект във ВиК сектора „Подобряване и изграждане на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в гр. Червен бряг“, чиято стойност надхвърля 24 млн. лв.

В края на изтеклата година бе подписан и един изключително важен договор за изготвяне на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Очакванията са, че той ще предопредели приоритетите в бъдещото развитие на Червен бряг и ще се отрази съществено върху качеството на живот в общинския център.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...