Акценти
Начало / Образование / Преподаватели от Техническия университет в Габрово присъстваха на открит урок в ПГ по химични технологии

Преподаватели от Техническия университет в Габрово присъстваха на открит урок в ПГ по химични технологии

Открит урок на тема „Импулсни захранващи устройства за РС, мобилни компютри и монитори“ се проведе в ПГ по електротехника и химични технологии „Проф. Асен Златаров” в Плевен.

Урокът беше представен от инж. Боруш Сагунов с ученици от 11 в клас специалност „Компютърна техника и технологии“ в час по Процесори, памети и дънни платки за РС – учебна практика.

Гости на урока бяха учители от професионални гимназии, членове на Асоциацията на професионалните гимназии по електротехника, електроника и компютърни технологии.

Открития урок беше наблюдаван с интерес от доц. Кукинска – завеждащ катедра КСТ в ТУ Габрово и доц. Симеонов – преподавател по КТ. На открития урок присъства също доц. Пенчо Пенчев – директор на Технически колеж – Ловеч  и главни асистенти от Колежа.

Учениците от 11 в клас се запознаха с устройството, принципа на действие и характеристиките на импулсните захранващи блокове (ИЗБ). Практическото занятие завърши с анализи и изводи за най-честите проблеми, които възникват при експлоатацията на ИЗБ.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...