Акценти
Начало / Култура / Преподавал в НУИ „Панайот Пипков” сред предложените за удостояване с ордени от правителството

Преподавал в НУИ „Панайот Пипков” сред предложените за удостояване с ордени от правителството

Проф. Анастас Славчев  – изтъкнат концертиращ пианист, педагог и общественик и бивш  преподавател по пиано в НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, е сред шестимата дейци на културата, които правителството предлага на Президента на Република България да издаде укази за награждаването им с ордени за ролята им за развитието на българската култура.

За удостояване с орден „Стара планина” – първа степен, за изключително големите им заслуги в областта на културата са предложени Божана Апостолова-Пейкова – българска поетеса и издател,  и проф. Крум Дамянов – световно известен български скулптор.

За удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие, за особено значимите й заслуги в областта на културата и изкуството е предложена проф. Милена Моллова – концертиращ пианист и педагог със световна известност.

За големите им заслуги в областта на културата с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – първа степен са предложени за удостояване проф. Анастас Славчев и Стефка Берова – актриса и певица.

С орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – втора степен, за значимия й принос за развитието на културата и изкуството е предложена певицата Мая Нешкова.

Инициативата за удостояването с отличията е на творчески и продуцентски организации и на инициативни комитети.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...