Акценти
Начало / Общество / Прекрасни тоалети и красиви модели ще представят на 63-ото издание на Парада на модата

Прекрасни тоалети и красиви модели ще представят на 63-ото издание на Парада на модата

На 63-ото издание на шоу-концерт-спектакъла „Парад на модата“ ще се проведе в  ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен на 18 декември, неделя, от 19 часа. Проявата е под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Събитието се организира от Община Плевен, Сдружение „Плевенски обществен фонд „Читалища“ и Читалище „Лик“. Идеята, режисурата, хореографията и постановката са  дело на Георги Ангелов, а за музикалното оформление се е погрижил Асен Антонов. Това съобщи Георги Ангелов пред медиите  в пресклуба на БТА.

В това издание на парада на модата ще вземат специално участие дизайнери и модни къщи от София, Кипър и Плевен. Своите колекции ще представят и студенти от Националната художествена академия по специалност „Мода“. Специално участие ще вземе Илона Шаламанова, която години на ред живее в Кипър и работи за известни марки. След 15 годишно отсъствие на българска сцена тя се завръща със специфична за нея тематична колекция, с която ще представи пролетно-лятни тоалети под мотото „Не е лесно“. За пореден път на плевенска сцена идва Дизайнерски център „Ариес Уникат“ – Светла Димитрова, която е носител на две отличия „Златна игла“ – за артистична мода и цялостен принос. Тя ще се представи с най-новата си колекция за големите и малките дами.

Сред участниците на Парада е Димитър Кръстев, който е подготвил колекция от плетиво, а Теодора Кьосева ще се представи с колекция с плетиво и дънков материал. Своето завръщане ще направи Александра Мешкова, която ще се представи с официална колекция за дамите. Друга дизайнерка, която ще направи дебют на плевенска сцена е Ганка Колева. Дебютите продължават с Димана Арнаудова, Цветелина Абаджиева, която залага на есенно-зимна колекция, Александра Янакиева ще покаже пролетно-лятна колекция. Плевенчанката Милена Колева се завръща след дълго отсъствие. Тя се  е доверила на качествената вълна и колекцията и е за майките и децата.

Всички, който посетят събитието освен на прекрасните тоалети ще имат възможността да се насладят  на финеса и красотата на СКХГ „Елегант“, клуб по спортни танци „Дъга“ и поп изпълнителката Магдалена Лунголова.

След спектакъла колекциите ще се продават. В дълъг период от време те ще бъдат изложени в магазин в търговски център „Макси“.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...