Акценти
Начало / Политика / Преизбраха Найден Зеленогорски за председател на АБГР

Преизбраха Найден Зеленогорски за председател на АБГР

На провелото се на 27 и 28 април в Боровец  отчетно-изборно събрание на Асоциацията на българските градове и региони /АБГР/, Найден Зеленогорски бе преизбран единодушно за председател на Управителния съвет на Асоциацията, съобщиха от пресцентъра на СДС в Плевен. В общото събрание участват делегати от над 100 общини. Отчетен доклад за свършеното през 2011 година изнесе председателят на Асоциацията Найден Зеленогорски. Той очерта основните перспективи през тази и идната година – активна работа на новооткритото представителство на АБГР в Брюксел, старт и развитие на новата инициатива за публикуване на ежегоден доклад за състоянието на местното самоуправление у нас, акцент върху собствените печатни и електронни медии, както и  установяването на нови партньорства.

Найден Зеленогорски учааства в АБГР като индивидуален член, след като на последното си заседание Общинският съвет реши Община Плевен да излезе от Асоциацията. Предложението беше внесено от председателя на Общинския съвет Дарин Ангелов с мотив, че за периода от 2004 г. до настоящия момент не е внасяна  и не е приемана информация относно резултатите от участието на Общината в Асоциацията. В същото време Община Плевен е член на Националното сдружение на общините в Република България.

От дясно заподозряха в предложението опит за политически реваншизъм, а Найден Зеленогорски заяви, че ще се кандидатира отново за председателското място на АБГР.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...