Акценти
Начало / Образование / През пролетта стартира строежът на сградата за факултет „Фармация” на МУ – Плевен

През пролетта стартира строежът на сградата за факултет „Фармация” на МУ – Плевен

Процедурата за обществена поръчка за изработване на идеен проект на сградата за новия факултет „Фармация“ на проф. Славчо ТомовМедицинския университет в Плевен вече е стартирала и очакваме през пролетта на следващата година да започнем процедурата за строеж, това каза за infopleven ректорът на Медицинския университет проф. Славчо Томов.

Днес той участва в тържествената промоция на студентите от Медицинския колеж към университета, между които и студентите от първия випуск на специалността помощник-фармацевт на колежа.  За нас този факт е изключително важен, подчерта проф. Томов и изтъкна три основни причини за това. „На първо място той е показателен, че висшето училище е с тенденция да се разраства и да разширява своя капацитет. Второ – ние отговаряме на потребностите на обществото, защото тази специалност е една от търсените и много бързо намира реализация. И на трето място – специалността помощник-фармацевт беше един своеобразен тест за нашия нов проект – разкриването на факултет „Фармация”  в Медицинския университет”, обясни проф. Томов.

Капацитетът на новия факултет, който ще бъде изграден в непосредствена близост със сградата на Ректората, ще  бъде 300 студенти, като годишно ще се приемат 60 първокурсници.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...