Акценти
Начало / Общество / Презервативи ще раздават на площада в Плевен

Презервативи ще раздават на площада в Плевен

презервативи

По повод Световния ден за борба със СПИН доброволци от БМЧК и читалище „Лик” ще раздават информационни материали и презервативи на младите хора в в централната част на Плевен на 1 декември. Посланието на акцията е да се ограничи  рисковото сексуално поведение сред младите хора.

Днес изнесен кабинет за анонимно и безплатно изследване за СПИН ще работи в  Медицинския университет. Той ще остане там до 1 декември. Специалисти от РЗИ – Плевен ще провеждане на беседи и попълване на анкети сред студентите.

Във връзка със Световния ден за борба със СПИН   във всички плевенски училища се провеждат поредица от инициативи, изработване на информационни табла, изготвяне на плакати, постери, символни лентички, тематични кътове, мултимедийни презентации, беседи, дискусии, прожекции на тематични филми. Проведоха се конкурси за тематично художествено и литературно произведение по темата СПИН, провеждане на забавно-информационни игри, тестове и викторини.

Също по повод 1 декември представители на  Фондация „Социални и здравни алтернативи” провеждат бързи тестове за ХИВ/СПИН и консултации на лица, употребяващи венозно наркотици .

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...