Начало / Общество / АПИ да прекъсне незабавно бездействието си в община Червен бряг

АПИ да прекъсне незабавно бездействието си в община Червен бряг

община-червен-бряг

От ръководството на Община Червен бряг излязоха с отворено писмо до жителите на общината относно състоянието на републиканската пътна мрежа на територията на общината, поддържана от Агенция „Пътна инфраструктура”.

„Бездействието на АПИ по отношение на поддържането на пътната мрежа в нашата община следва да бъде прекратено незабавно. След изменението на закона до момента АПИ няма извършен ремонт на територията на общината. Това бездействие води до влошаване на състоянието на пътните участъци, което не позволява нормалното им и безопасно използване по предназначение. Това е против интересите на жителите на община Червен бряг, създава предпоставки за ПТП и застрашава живота н и здравето им”, се казва в отвореното писмо.

От ръководството на общината уточняват, че до началото на 2014 г. са успявали да поддържат в задоволително състояние републиканските пътища на теритолията на община Червен бряг, въпреки крайно недостатъчния размер на отпусканите от АПИ средства.

Но след изменението на Закона за пътищата, от началото на 2014 г. поддържането им вече е задължение на АПИ и от Община Червен бряг нееднократно са сезирали Областно пътно управление – Плевен за лошото състояние на различни участъци от републиканската мрежа на територията на общината.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...