Акценти
Начало / Новините в снимки / Пред препълнена зала НУИ „Панайот Пипков“ отбеляза своя 55-и рожден ден (снимки)

Пред препълнена зала НУИ „Панайот Пипков“ отбеляза своя 55-и рожден ден (снимки)

Пред препълнена зала се проведе тази вечер в Плевен тържественият концерт на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“. Под мотото „55 години докосваме бъдещето“ възпитаници и преподаватели отбелязаха 55-годишнината на училището в ДКТ „Иван Радоев“. Освен множеството бивши и настоящи възпитаници и преподаватели в училището, официални гости на тържествения концерт бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, акад. проф. д-р Любен Досев – директор на Департамент за езикова и специализирана подготовка към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Владимир Величков – преподавател в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и председателят на Училищното настоятелство Петя Василева.

„Вие генерирате младост и то вечна младост. Нямат значение годините – има значение духът. Аз съм изключително щастлив, че съм част от вашия чудесен празник. 55 години образно казано са две пълни петици – стремете се към две пълни шестици, а пък аз ви обещавам, че за 100-годишнината като ме поканите – ще дойда”, каза в своето приветствие към присъстващите кметът на Плевен Георг Спартански. Ако има нещо, с което страната ни може да се гордее в последните години, то това са хората на духа и хората на изкуството, допълни още той. „Възпитаниците на нашето Плевенско музикално училище са разнасяли, разнасят и съм убеден, че и в бъдеще ще разнасят славата на училището не само в Плевен и България, а в цяла Европа и по света”, каза още кметът. Това се дължи на вашия талант и вашата вяра в собствените ви възможности, обърна се към възпитаниците на училището Георг Спартански.

След краткото приветствие кметът на Плевен подари на директора на училището Жечка Димитрова икона на Свети Георги Победоносец, като подчерта шеговито, че подаръкът не е избран, защото има нещо общо с името му. Свети Георги Победоносец е символ на Плевен и ви желая да успявате винаги да сте над ламята и да успявате да победите пошлото чрез доброто и красивото, пожела Георг Спартански.

Поздравителен адрес за 55-годишнината на Музикалното училище бе изпратен и от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. След официалната част започна и същинският концерт с прекрасните изпълнения на възпитаниците на НУИ „Панайот Пипков”.

Следваща Предишна
концерт НУИ
концерт НУИ

концерт НУИ
концерт НУИ
концерт НУИ

концерт НУИ
концерт НУИ
Георг Спартански

концерт НУИ

концерт НУИ
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...