Начало / Икономика / Предстои пълно обновяване на бул „Скобелев“, укрепват и сградата на галерия „Бешков“

Предстои пълно обновяване на бул „Скобелев“, укрепват и сградата на галерия „Бешков“

Едно от най-важните инвестиционни намерения на Община Плевен за тази година е  стартът на основен ремонт на подхода към Скобелев парк музей и пешеходното пространство на бул. „Ген. Скобелев”. Изготвеният цялостен проект е на стойност 4 191 975.94 лв. с ДДС. Ще бъде извършен цялостен демонтаж на съществуващата настилка от полиран мрамор и полагане на нова настилка от термолющен гранит; изграждане на поливна система; реконструкция на съществуващия водопровод; изграждане на нов дъждовен колектор, осигуряване на достъпна среда; озеленяване; подмяна на осветителните тела с нови; изграждане на детска площадка и фитнес на открито.

Ремонтът ще се извърши в два етапа. Първият включва участъка от паметника Майка България до входа на Скобелевия парк. Необходимите средства в размер на 584 120 лв.  се осигуряват от предоставените с Постановление на Министерския съвет 700 000 лева по повод годишнина от Плевенската епопея.

През идния месец май ще започне конструктивното укрепване и възстановяване на сградата на ХГ „Илия Бешков”, която се намира на бул. „Скобелев”. Високи подпочвени води са образували в основите на зданието кухини, или т. нар. каверни. По тази причина в галерията ще бъдат демонтирани подовите настилки от мраморни плочи и ще бъде извършено заздравяване на земната основа чрез инжекционен монтаж, ще бъдат изпълнени нови стоманобетонни плочи и ще бъде сменена дограмата. Стойността на дейностите е 389 458.67 лева с ДДС, срокът за завършване на обекта е 110 дни.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...