Начало / Икономика / Започва основен ремонт на пътния надлез към жк „Сторгозия”

Започва основен ремонт на пътния надлез към жк „Сторгозия”

Основен ремонт на пътния надлез, водещ към жк „Сторгозия”, ще стартира през месец май. Съоръжението, което е най-пряката връзка от централната част на града към квартала и поради това натоварено с движение,  е старо и се нуждае от конструктивно укрепване.

При реконструкцията ще бъде изпълнен изравнителен пласт бетон клас С25/30, ще бъде монтиран нов стоманен парапет с височина 1.10 м и стоманена предпазна ограда със степен на задържане и зона на действие върху тротоарите, ще се положи нова битумна хидроизолация в зоната на пътното платно, защитно /импрегниращо/ покритие  на тротоарните блокове, настилка от плътен асфалтобетон, защитна система срещу карбонизация по долната повърхност на връхната конструкция и ригелните конзоли, ще бъде извършено конструктивно укрепване, ще се направят нови дилатационни фуги и ще се монтират нови отводнители.

Стойността на обекта е 1 000 205.94 лева с ДДС. Сумата се осигурява от спестените европейски средства след проведени  от Община Плевен процедури по обществени поръчки в рамките на Програмния период 2014-2020 г.

Срокът за изпълнение на реконструкцията е 150 дни, или 5 месеца. За периода ще бъде създадена временна организация на движение. Идващите от посока София ще влизат в града през жк „Сторгозия”, а потокът към столицата ще бъде извеждан през околовръстното шосе Русе-София.  Основната част пътни превозни средства ще стига до квартала по ул. „Лозенка”, която вече е ремонтирана, за да поеме по-голямото натоварване. За тролейбусния транспорт ще бъде направен пътен преход през зеленото разделително пространство след колелото за идващите от централната част тролеи, след който те ще се включват във въведено двупосочно движение от и за „Сторгозия”.

Даваме си сметка, че ремонтните дейности на пътния надлез и тези в Автогара Плевен, които ще се извършват паралелно и заради които също ще бъде въведена временна организация на движение, ще създадат неудобства на гражданите, но рехабилитацията на тези обекти е неотложна и от особена важност, коментира на среща с медии кметът Георг Спартански. Ефектът от тях освен естетизация цели най-вече сигурност, безопасност, удобство, а при Автогара Плевен има и финансово изражение след лицензирането й.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...