Акценти
Начало / Култура / Представят нова книга за неповторимата Гена Димитрова

Представят нова книга за неповторимата Гена Димитрова

Българското и италианското издание на новата книга на Александър Абаджиев “Гена”, посветено на голямата българска оперна певица Гена Димитрова, ще бъдат представени в Плевен. Събитието е на 19 ноември, понеделник, от 17.30 часа в Художествена галерия Дарение “Колекция  Светлин Русев”. Луксозното издание беше представено в Италия по време на фестивала “Арена ди Верона” преди посветената на оперната прима премиера на операта “Турандот” от Джакомо Пучини.

Книгата е много богато илюстрирана, голяма част от фотографиите се публикуват за първи път. Текстът е подготвен с прякото участие на певицата, която сама е избрала и снимките за корицата. Ще бъде прожектиран и филмът за Гена Димитрова на известния журналист Тома Томов, който наскоро излезе и на DVD, включително дублиран на италиански език. Освен в Плевен, книгата ще да бъде представена в Рим и в други места, свързани с биографията и със забележителната кариера на именитата оперна прима.

Двете издания са част от голям проект под наслов “Гена”, който предвижда издаването и на компактдиск. Инициативите ще завършат догодина с оперния конкурс “Гена Димитрова” в Плевен, съобщи още Александър Абаджиев.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...