Акценти
Начало / Култура / Представления за малки и големи ще предложи ДКТ „Иван Радоев” през септември

Представления за малки и големи ще предложи ДКТ „Иван Радоев” през септември

С разнообразна програма за малките и големите ценители на театралното изкуство ще започне новият творчески сезон на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” в Плевен през септември. Първото заглавие, което ще има възможност да види плевенската публика, е „Отворена брачна двойка” от Дарио Фо. Режисьор на спектакъла е Ива Николова. То ще бъде поставено на сцена в камерната зала на театъра на 20 септември от 19 часа.

Премиерата на „Цимбелин” от Шекспир несъмнено ще бъде изненадата през новия сезон. Спектакълът на Лилия Абаджиева ще бъде представен на 30 септември от 19 часа на голяма сцена.

Няколко са планираните заглавия през септември за най-малките. Представленията за тях започват на 13 септември от 18 часа с „Куклена фиеста”, която е сценична версия на Теодора Гълъбова. Режисурата, сценографията и куклите са на Дориана Василева. Малките почитатели на театърa ще имат възможност да видят това заглавие и на 27 септември, отново от 18 часа.

афиш театър септември

На 14 септември от 18 часа театърът ще зарадва най-малката си публика с „Франклин” от Полет Боржоа. Постановката и куклите са на Дориана Василева.

Следващото заглавие е „Безценното камъче”. Малчуганите ще могат да го гледат на 19 и 28 септември от 18 часа. Представлението е създадено по българска народна приказка, а негов режисьор е Ива Николова.

Пожъналият вече успех сред най-малката публика спектакъл „Тигьрчето Спас и малкото голямо слонче” ще бъде представен на 20 септември от 18 часа. Миниатюрите от Рада Москова са пресъздадени под режисурата на Александър Ткачов.

Билети и допълнителна информация за представленията може да намерите на касата в театъра.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...