Акценти
Начало / Последни новини /  Деца демонстрираха умения по спортни танци в центъра на Плевен (снимки)

 Деца демонстрираха умения по спортни танци в центъра на Плевен (снимки)

Плевенски таланти от клуб по спортни танци „Дъга“ с треньор Жени Василева завършиха със зрелищен концерт своето участие в първия курс от обучението в организираните от Община Плевен занимания в рамките на „Ваканция в Плевен 2016”. В концерта, който се състоя снощи, се включиха деца от различни възрасти, демонстрирайки отлична хореография, подготвена в рамките на четири дни.

Трескавата подготовка за събитието, в която активно се включиха и родителите, продължи до последния момент. Жители на града изпълниха площада пред Военния клуб, за да аплодират блестящите изпълнения на децата. Повече от час на импровизираната сцената се редуваха ча-ча, румба, самба, пасодобле и други атрактивни танци.

Концерта откри Жени Василева, като представи прекрасните танцьори и състезателите на клуб „Дъга“, които също взеха участие в програмата и показаха перфектни изпълнения  и атрактивна визия. Жени сподели пред всички присъстващи, че те са носители на много призови места от състезания. През цялата година участват на състезания, които са реализирани от различни лицензирани клубове към Българска федерация по спортни танци. С любов към танците тя сподели, че освен спорт, това е и изкуство. „Освен физическо натоварване, се изисква и артистизъм към всяко движение, изисква се много труд и издръжливост и добра спортна подготовка. Любовта към танците е нещо, което свързва всички наши участници“, каза още треньорката на малките таланти.

Клуб по спортни танци „Дъга“ отправи благодарности към Община Плевен за подкрепата, към Военен клуб за съдействието при провеждането на тренировките навън, както и на модно ателие „Галидона“ за прекрасните костюми на участниците.

Треньорката по танци  съобщи, че на 12 август подготвят още един концерт и  канят всички желаещи да станат част от него. Вторият курс на обучение ще бъде в дните 3, 5, 8 и 10 август, отново от 10 до 11 часа пред  Военен клуб – Плевен. Заниманията са напълно безплатни.

Следваща Предишна
участници
Клуб "Дъга"
концерт клуб Дъга

Танци

концерт клуб Дъга. 1JPG

концерт клуб Дъга. 3

концерт клуб Дъга. 1

концерт клуб Дъга.2

Публика

Танцови двойки

Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...