Акценти
Начало / Образование / Представиха новото ръководство на Регионален синдикат  „Образование“ в Плевен към КТ „Подкрепа“

Представиха новото ръководство на Регионален синдикат  „Образование“ в Плевен към КТ „Подкрепа“

Новото ръководство на Регионален синдикат  „Образование“ в Плевен към КТ „Подкрепа“ беше представено днес на брифинг в пресклуба на БТА. Председател на организацията в града ни е Любомир Паскулов, а членовете на Управителния съвет – Красимира Бакалова, секретар на синдиката, Силвия Въткова – учител предучилищно възпитание, Бойка Милчева – общински председател на структурата в Червен бряг, и Марияна Пенчева, преподавател по български език.

Преди 17 години Паскулов е заемал същата длъжност, а преди 4 години се оттегля временно от обществения живот. Мотивите му да се кандидатира отново за същия пост се крият във факта, че в последните години липсва активност в дейностите на синдиката. Именно в тази посока ще се работи интензивно. В момента в област Плевен около 600 души членуват в структурата, като най-много те са в Плевен, Червен бряг, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Кнежа и Левски. Все още липсват или почти няма членове в общините Белене, Никопол и Гулянци, отбеляза председателят на Синдикат „Образование”.

Намеренията на синдикалистите за предстоящата им дейност са свързани с активизиране на членовете и увеличаването на техния брой. Според Любомир Паскулов е важно да се разбере, че трябва да се работи на всички нива, а не само да се чака някой да свърши работата и да се членува в синдикатите единствено заради социалните облаги.  Ще се работи за по-сериозно отстояване на правата на децата и на самите работещи в сферата на образоването, защото това не са само учителите, а и често забравяният помощен персонал. Повишаването на компетентността в синдикализма също ще бъде сред приоритетите на новото ръководство. Не на последно място Паскулов постави активната позиция по отношение на Общините и разпределянето на средствата за детските градини и общинските училища.

„Ще взаимодействаме с институциите и дори ще бъдем техен коректив. Вече осъществихме първи срещи с началника на РИО – Плевен и установихме сходни позиции по някои въпроси”, каза председателят на Синдикат „Образование”. Според него през последните 4 години детските градини в община Плевен са били игнорирани. Недопустимо е по-големите детски градини да издържат тези в селата и е редно общините да намерят вариант за тяхната издръжка, а ако не могат да се справят – да ги закрият, посочи още Паскулов.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...