Акценти
Начало / Образование / В ПУ „П.Р.Славейков” организираха Празник на доброто

В ПУ „П.Р.Славейков” организираха Празник на доброто

Днес в Помощно училище “П.Р. Славейков“ отбелязаха своя патронен празник – 188 години от рождението на великия български възрожденец.  По този повод в училището беше организирано художествено четене на стихове на Славейков, а най-добрите изпълнители получиха грамоти.

По традиция през тази седмица на месец ноември се организират и събития, посветени на толерантността и ненасилието.  Те завършиха с Празник на доброто и изработка на плакат от преплетени цветни ръце, в които участниците от пети и седми клас написаха своите имена и показаха, че потребността им е обща, а пътят – един. По повод празника ученици от ДФСГ „Интелект“ – Плевен гостуваха на своите връстници от ПУ“П.Р.Славейков“. Водени от мотото „Да се научим да живеем заедно“, те  разговаряха с тях на общи теми, вълнуващи съвременния тинейджър.  За по-малките ученици имаше подаръци – интерактивни карти, за да могат новите им приятели да  учат по по-интересен начин.За поредна година очакваме и приятна изненада от възпитаниците на Езикова школа Бъчварови – Плевен,  които ще донесат тематични материали в помощ на работата в училище, сподели Божидара Александрова – психолог в училището.

Всички  гости на училището  през тази седмица ще имат възможност да напишат имената си на плаката върху преплетените детски ръчички, с което да изразят своята толерантност и съпричастие и да покажат, че можем да живеем заедно, да общуваме заедно и да бъдем приятели, разказа още Божидара Александрова.

Следваща Предишна
IMG_3774рецитал-П.Р.Славейков
IMG_3713плакат-празник на доброто
IMG_3700П.Р.Славейков
Следваща Предишна

Снимки: ПУ „П.Р.Славейков“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...