Акценти
Начало / Образование / Представител на ДФСГ „Интелект“ ще бъде посланик на Австрия за един ден

Представител на ДФСГ „Интелект“ ще бъде посланик на Австрия за един ден

Александра Руменова, ученичка от 11 клас на ДФСГ „Интелект“, е удостоена с почетното звание „Посланик за един ден на страна, членка на ЕС“, в съвместна инициатива на НП посланика на Великобритания у нас г-н Роб Диксън и вицепрезидента на република България Илиана Йотова, съобщиха от плевенската гимназия.
Александра спечели този приз с емоционално и добре аргументирано есе на тема: “Ако бяхте посланик за един ден, как бихте помогнали на България да се възстанови от пандемията“. В него, с огромна доза позитивизъм и прагматизъм, Александра чертае пътища за излизане от задаващата се финансова и психологическа криза като резултат от COVID 19.
Чрез този успех пред девойката се откриват възможности за участие в поредица от събития, заложени в програма от организаторите. Като победител тя ще участва през февруари в онлайн среща на тема: „Свободата на медиите“ на Асоциацията на европейските журналисти/АЕЖ/, впоследствие ще работи заедно с посланика на Австрия НП Андреа Вике, a на 11 март ще присъства на събитие на най-високо равнище.
Ръководители на Александра по пътя към този успех бяха преподавателите в ДФСГ „Интелект“  Галя Алексиева и Яна Василева.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...